ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

-30% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ
Προβολές: 1343 Κωδικός Προϊόντος: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
0Πωλήσεις
30,00€ 21,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 21,00€
Ποσότητα: Καλάθι

Μέγεθος 17Χ24
Σελίδες 280

Δεύτερη έκδοση Αναθεωρημένη-Συμπληρωμένη-Επηυξημένη

Ο Ανδρέας Χρ. Ριζόπουλος σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δραστηριοποιήθηκε επί σαράντα χρόνια στους χώρους της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Είναι ενεργό μέλος Τεκτονικών Δυνάμεων στην Ελλάδα, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Επί 35 χρόνια ασχολείται με την ιστορική έρευνα και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά, επετηρίδες της Αγγλίας, της Ελλάδος, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
Εχει εκδόσει 15 βιβλία και έχει μεταφράσει στα ελληνικά διάφορα ιστορικά και επιστημονικά συγγράμματα. Εχει εισηγηθεί ιστορικό τεκτονικό θέμα σε επιστημονικό συμπόσιο γαλλικού Πανεπιστημίου.
Το ανα χείρας βιβλίο είναι το πρώτο στην Ελλάδα το οποίο παρουσιάζει, συνοπτικά μεν, αλλά με απόλυτη ακρίβεια πληροφορίες για τις Κανονικές Τεκτονικές Δυνάμεις και τους επιγενόμενους βαθμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Οι πληροφορίες και τα γεγονότα εμφανίζονται χωρίς αγιοποίηση ή δαιμονοποίηση με αναφορές σε αυθεντικές πηγές για την πλήρη τεκμηρίωση κάθε πληροφορίας.
Ανατρέχοντας στα διάφορα κεφάλαια, στο Τεκτονικό Λεξιλόγιο και στο λεπτομερέστατο ευρετήριο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει απαντήσεις σε δημιουργούμενα ερωτήματα χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξει σε εκατοντάδες πηγές που δεν είναι εύκολα προσιτές.
Τα κείμενα των κεφαλαίων είναι κατά το δυνατόν συνοπτικά αλλά ταυτόχρονα κατανοητά από τον αναγνώστη, Τέκτονα ή μη.
Το βιβλίο δεν είναι ιστορικό βοήθημα αλλά περιλαμβάνει πολλές ιστορικές πληροφορίες που δεν απαντώνται σε άλλες πηγές.
Ορισμοί · Προϊστορία · Η Πρώτη Μεγάλη Στοά · Τα Αρχαία Καθήκοντα · Τα Ορόσημα · Κανονικότητα – Αναγνώριση · Αποκαλυπτικά Κείμενα · Ο Τεκτονισμός στην Ελλάδα · Θεμελιώδεις Αρχές · Η Μεγάλη Στοά · Η Στοά · Διαδικασία Εισδοχής · Μύηση · Τα Τυπικά · Οι Βαθμοί των Τεκτόνων · Βασιλική Αψίδα · Ο Σκωτικός Τύπος · Υόρκη ή Αμερικανικός Τύπος · Επιγενόμενοι Βαθμοί ·Τελετές · Αγαθοεργία · Τεκτονισμός και Θρησκεία · Πολιτική και Πατριωτισμός · Προσηλυτισμός · Αντιτεκτονισμός · Κύπρος ·Ο Μ.Α.Τ.Σ. · Περίζωμα · Τα Εργαλεία · Ο Ηλιος και η Σελήνη · Ο συμβολισμός των αριθμών · Ηλιοστάσια · Χρονολόγηση · Κρυπτογραφία · Συλλεκτικά · Στο διαδίκτυο · Αστήρ της Ανατολής 880 · Ροδοσταυρικός Διαφωτισμός · Περιοδικά · Ηγέτες του Τεκτονισμού στην Ελλάδα · Κατάλογος Στοών · Κείμενο Δαπόντε για Κονιάτες · Τεκτονικό Λεξιλόγιο · Βιβλιογραφία · Αλφαβητικό Ευρετήριο

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ..
10,00€ 7,00€
text_tax 7,00€

ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ..
52,00€ 36,00€
text_tax 36,00€

94 Σελ. Α5 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ & ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΥΗΣΙΣ, Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» ..
16,00€ 11,00€
text_tax 11,00€

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ..
12,00€ 8,00€
text_tax 8,00€

ΧΑΛΑΖΙΑΣ ΒΕΛΟΝΕΣ 10 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (3ΕΚΑΤ.) ..
4,00€
text_tax 4,00€